Destek Tablosu Oluşturma Süreci
Canias Kod Tarafı –> DEVT01 (Tablonun Oluşturulması) -> DEVT03 (Destek Tablosu Sihirbazı) -> SYST12 (Oluşan Destek Tablosunu Görme)
Canias Prod(Canlı) Tarafı –> DEVT01 (Tablonun Oluşturulması) -> SYST12 (Destek tablosunun ismini + butonu ile oluşturma) -> BAST01 (Oluşan destek tablosunu görme)
Anlatımı
Destek tablosu oluştururken ilk öncesinde DEVT01 ekranından tablomuzun verilerini oluşturuyoruz. Tabloyu Canias Kod tarafında oluşturduktan sonra DEVT01 tablomuzu bulup satırı seçtikten sonra SQL butonuna basıyoruz ve veri tabanında oluşturulmasını sağlıyoruz.
Önemli kısım tablo kolonlarının açıklamaları dolu olması gerekiyor ve seçenekli bir açıklama var ise seçenekler kısmında yazmak gerekiyor. Eğer yazılmaz ise seçenek olarak veri gelmesini isteniyorsa gelmeyecektir.
İkinci önemli kısım ise veri tabanı oluşturma ekranında Tablo Tipi Destek Tablosu seçmemiz gerekmektedir.
Daha sonra kod tarafında DEVT03 (Destek tablosu sihirbazı) ekranından destek tablomuzun oluşturulmasını sağlıyoruz.
Aşağıdaki ekranda oluşturduğumuz tabloyu seçiyoruz ve Zoom Tipi yani tablomuzu diğer ekranlardan açıldığında nasıl görüneceğini seçebiliriz. Aynı zamanda tablomuzdaki kendi oluşturduğumuz alanların geldiğini görebiliyoruz.
Aşağıdaki gibi herhangi diğer bir tablo ile ilişkilendirme yapmayacağız o yüzden ilgili tabloları ekle tab’ını atlıyoruz.
Arama kriterlerini belirleme tab’ında ise destek tablosu ilk ekranı ana diyalogdaki üst arama kriterlerini belirleyebiliyoruz ve alanlarımızın textbox mı combobox mı olarak tip ayarlanmasını yapıyoruz.
Son tab menüsünde ise Modül adı yazan yerde Destek tablosunda hangi modülün altında olmasını istiyorsak onu seçiyoruz örneğin satış ile ilgili bir modül seçilecekse SAL modül adı seçilebilirdi.
Hemen altında seçtiğimiz isim ise Canias method sınıf oluşturacak onun ismini yazıyoruz Diğerleri ise başlangıç ve ana detay diyalog isimlerinin ne olmasını istiyorsak onu yazıyoruz ve Sınıf ve Dialog oluştur diyoruz.
Kod tarafında SYST12 (Destek Tablosu Yönetimi) den baktığımızda AYMCATALOGREQRIGHT diye bir destek tablosu geldiğini göreceksiniz.
Tüm bunları Canias kod tarafında yaptık. Şimdi Canias Prod tarafında DEVT01 de aynı tabloyu oluşturacağız ve SYST12 ekranından yeni bir veri oluşturup destek tablomuzun ismini vereceğiz ve Destek tablomuz BAST01 ekranında yazdığımız modül altında oluşturuldu.